Today GK Current Affairs of 28th October 2021

Today friends Let us know Latest Today GK Current Affairs of 28th October 2021. If you are student and want to become master in GK current affairs then try the Quiz questions Daily and participate in our series.

So that this will help you to gain more knowledge and you can prepare for exams and Score good Marks. So let us start the quiz and Learn and Enjoy.

Latest Quiz Questions on GK Current Affairs of 28th October 2021

These are Latest Current affairs quiz Questions of 28th October. You can mark the correct option and check your result.

1. Which country has been called on at the UN by 43 other nations, to ensure the rights of Muslim Uyghur community?

(a) Afghanistan
(b) North Korea
(c) China
(d) Israel

Ans: (c) China

2. With reference to Jaynagar-Kurtha cross-border rail link, in which country is Kurtha located?

(a) Sri Lanka
(b) Nepal
(c) Bangladesh
(d) Bhutan

Ans: (b) Nepal

3.Which city played host to the first-ever National Inter-Religious Conference, held in India?

(a) Varanasi
(b) Nagpur
(c) Pune
(d) Varanasi

Ans: (b) Nagpur

4. Which global bloc has entered into an agreement cross-border data use and digital trade?

(a) BRICS
(b) ASEAN
(c) G-7
(d) G-20

Ans: (c) G-7

5. Who has been appointed as the President of World Association of Investment Promotion Agencies (WAIPA) for 2021-2023?

(a) India
(b) Australia
(c) United Arab Emirates
(d) Germany

Ans: (a) India


Current Affairs 28 October 2021 in Hindi

ये हैं Current Affairs 28 October 2021 in Hindi । आप सही विकल्प को चिह्नित कर सकते हैं और अपना परिणाम देख सकते हैं।


1. मुस्लिम उइगर समुदाय के अधिकारों को सुनिश्चित करने के लिए 43 अन्य देशों द्वारा संयुक्त राष्ट्र में किस देश को बुलाया गया है?

(ए) अफगानिस्तान
(बी) उत्तर कोरिया
(सी) चीन
(डी) इज़राइल

उत्तर: (सी) चीन

2.जयनगर-कुर्था सीमा पार रेल लिंक के संदर्भ में कुर्था किस देश में स्थित है?

(ए) श्रीलंका
(बी) नेपाल
(सी) बांग्लादेश
(डी) भूटान

उत्तर: (बी) नेपाल

3.भारत में आयोजित पहली बार राष्ट्रीय अंतर-धार्मिक सम्मेलन की मेजबानी किस शहर ने की?

(ए) वाराणसी
(बी) नागपुर
(सी) पुणे
(डी) वाराणसी

उत्तर: (बी) नागपुर

4.किस वैश्विक ब्लॉक ने सीमा पार डेटा उपयोग और डिजिटल व्यापार के लिए समझौता किया है?

(ए) ब्रिक्स
(बी) आसियान
(सी) जी -7
(डी) जी -20

उत्तर: (सी) जी-7

5.2021-2023 के लिए वर्ल्ड एसोसिएशन ऑफ इन्वेस्टमेंट प्रमोशन एजेंसियों (डब्ल्यूएआईपीए) के अध्यक्ष के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?

(ए) भारत
(बी) ऑस्ट्रेलिया
(सी) संयुक्त अरब अमीरात
(डी) जर्मनी

उत्तर: (ए) भारत

today-gk-current-affairs-of-28th-october-2021

Conclusion

I think you learned all the question of Quiz on GK Current Affairs of 28th October. Please share this Quiz with your friends and Relatives so that they can also learn and gain knowledge. Also, Comment your feedback below. Thanks for visiting and don’t forget to visit tomorrow.

Read Also:


Default image
Editorial Staff
Professional Authors and Workers of Full Form Dunia

Leave a Reply