Today GK Current Affairs of 31th October 2021

Today friends Let us know Latest Today GK Current Affairs of 31th October 2021. If you are student and want to become master in GK current affairs then try the Quiz questions Daily and participate in our series.

So that this will help you to gain more knowledge and you can prepare for exams and Score good Marks. So let us start the quiz and Learn and Enjoy.

Top Latest Quiz Questions on GK Current Affairs of 31th October 2021

These are Latest Current affairs quiz Questions of 31th October. You can mark the correct option and check your result.

1. Which state became India’s 1st state to pass its own Wildlife Action Plan 2021-30?

(a) West Bengal
(b) Jharkhand
(c) Maharashtra
(d) Chhattisgarh

Ans: (c) Maharashtra

2. Who is the chairperson of Economic Advisory Council-PM?

(a) Bibek Debroy
(b) Prakhar Mittal
(c) Rohit Sharma
(d) Vimal Kumar

Ans: (a) Bibek Debroy

3. MeitY Startup Hub has partnered with which of the following company to launch ‘Appscale Academy’ Programme?

(a) Google
(b) Microsoft
(c) IBM
(d) Infosys

Ans: (a) Google

4.Who has authored the book ‘AIIMS Mein Ek Jang Ladte Hue’?

(a) Ramesh Pokhriyal Nishank
(b) Harsh Vardhan
(c) Kiren Rijiju
(d) Narendra Modi

Ans: (a) Ramesh Pokhriyal Nishank

5. What is the theme for 2021 World Psoriasis Day?

(a) Uniting for action
(b) Let’s get CONNECTED
(c) Psoriasis Inside Out
(d) BeInformed

Ans: (a) Uniting for action

GK Current Affairs of 31th October 2021 in Hindi

ये 31 अक्टूबर के नवीनतम करेंट अफेयर्स प्रश्नोत्तरी प्रश्न हैं। आप सही विकल्प को चिह्नित कर सकते हैं और अपना परिणाम देख सकते हैं।


1.कौन सा राज्य अपनी वन्यजीव कार्य योजना 2021-30 पारित करने वाला भारत का पहला राज्य बन गया?

(ए) पश्चिम बंगाल
(बी) झारखंड
(सी) महाराष्ट्र
(डी) छत्तीसगढ़

उत्तर: (सी) महाराष्ट्र

2.आर्थिक सलाहकार परिषद-पीएम के अध्यक्ष कौन हैं?

(ए) बिबेक देबरॉय
(बी) प्रखर मित्तल
(सी) रोहित शर्मा
(डी) विमल कुमार

उत्तर: (ए) बिबेक देबरॉय

3.MeitY स्टार्टअप हब ने ‘Appscale Academy’ कार्यक्रम शुरू करने के लिए निम्नलिखित में से किस कंपनी के साथ भागीदारी की है?

(ए) गूगल
(बी) माइक्रोसॉफ्ट
(सी) आईबीएम
(डी) इंफोसिस

उत्तर: (ए) गूगल

4.‘एम्स में एक जंग लडते हुए’ पुस्तक किसने लिखी है?

(ए) रमेश पोखरियाल निशंकी
(बी) हर्षवर्धन
(सी) किरेन रिजिजू
(डी) नरेंद्र मोदी

उत्तर: (ए) रमेश पोखरियाल निशंकी

5.2021 विश्व सोरायसिस दिवस की थीम क्या है?

(ए) कार्रवाई के लिए एकजुट होना
(बी) आइए जुड़ें
(सी) सोरायसिस अंदर से बाहर
(डी) सूचित रहें

उत्तर: (ए) कार्रवाई के लिए एकजुट होना

Today GK Current Affairs of 31th October 2021

Conclusion

I think you learned all the question of Quiz on GK Current Affairs of 31th October. Please share this Quiz with your friends and Relatives so that they can also learn and gain knowledge. Also, Comment your feedback below. Thanks for visiting and don’t forget to visit tomorrow.

Read Also:

Default image
Arjun R Pai
Hello there!! I am Arjun R Pai Founder & CEO of Full Form Dunia. I have Started this Journey of Blogging Before 3 Years and Now I have more than 10+ Blogs which are Delivering Informational Content . Thanks for Visiting our Website.

Leave a Reply