Today GK Current Affairs of 29th October 2021

Today friends Let us know Latest Today GK Current Affairs of 29th October 2021. If you are student and want to become master in GK current affairs then try the Quiz questions Daily and participate in our series.

So that this will help you to gain more knowledge and you can prepare for exams and Score good Marks. So let us start the quiz and Learn and Enjoy.

Latest Quiz Questions on GK Current Affairs of 29th October 2021

These are Latest Current affairs quiz Questions of 29th October. You can mark the correct option and check your result.

1.Which Indian actor has been conferred with 51st Dadasaheb Phalke Award recently?

(a) Chiranjeevi
(b) Kamal Hassan
(c) Rajinikanth
(d) Mohanlal

Ans: (c) Rajinikanth

2. Which country has recently given in-principle support for net zero by 2050?

(a) New Zealand
(b) Australia
(c) UAE
(d) Norway

Ans: (b) Australia

3. As per the recent amendments to Indian Telegraph Right of Way Rules, what is the maximum one-time compensation, per kilometer?

(a) Rs 10000
(b) Rs 500
(c) Rs 1000
(d) Rs 2000

Ans: (c) Rs 1000

4. As per recent RBI rules, what is the maximum IPO funding per borrower, by NBFCs?

(a) 1 Core
(b) 50 Lakh
(c) 25 Lakh
(d) 5 Core

Ans: (a) 1 Core

5.Which neighbouring country of India has passed a new law to strengthen land border protection?

(a) Sri Lanka
(b) Nepal
(c) China
(d) Bangladesh

Ans: (c) China

Today GK Current Affairs of 29th October 2021 in Hindi

ये 29 अक्टूबर के नवीनतम करेंट अफेयर्स प्रश्नोत्तरी प्रश्न हैं। आप सही विकल्प को चिह्नित कर सकते हैं और अपना परिणाम देख सकते हैं।

1.हाल ही में किस भारतीय अभिनेता को 51वें दादा साहब फाल्के पुरस्कार से सम्मानित किया गया है?

(ए) चिरंजीवी
(बी) कमल हसन
(सी) रजनीकांत
(डी) मोहनलाल

उत्तर: (सी) रजनीकांत

2.हाल ही में किस देश ने 2050 तक नेट जीरो के लिए सैद्धांतिक समर्थन दिया है?

(ए) न्यूजीलैंड
(बी) ऑस्ट्रेलिया
(सी) संयुक्त अरब अमीरात
(डी) नॉर्वे

उत्तर: (बी) ऑस्ट्रेलिया

3.भारतीय टेलीग्राफ राइट ऑफ वे नियमों में हाल के संशोधनों के अनुसार, प्रति किलोमीटर अधिकतम एकमुश्त मुआवजा क्या है?

(ए) 10000
(बी) 500 रुपये
(सी) रुपये 1000
(डी) 2000 रुपये

उत्तर: (सी) रुपये 1000

4.हाल के आरबीआई नियमों के अनुसार, एनबीएफसी द्वारा प्रति उधारकर्ता अधिकतम आईपीओ फंडिंग क्या है?

(ए) 1 कोर
(बी) 50 लाख
(सी) 25 लाख
(डी) 5 कोर

उत्तर: (ए) 1 कोर

5.भारत के किस पड़ोसी देश ने भूमि सीमा सुरक्षा को मजबूत करने के लिए एक नया कानून पारित किया है?

(ए) श्रीलंका
(बी) नेपाल
(सी) चीन
(डी) बांग्लादेश

उत्तर: (सी) चीन

today-gk-current-affairs-of-29th-october-2021

Conclusion

I think you learned all the question of Quiz on GK Current Affairs of 29th October. Please share this Quiz with your friends and Relatives so that they can also learn and gain knowledge. Also, Comment your feedback below. Thanks for visiting and don’t forget to visit tomorrow.

Read Also:

Default image
Arjun R Pai
Hello there!! I am Arjun R Pai Founder & CEO of Full Form Dunia. I have Started this Journey of Blogging Before 3 Years and Now I have more than 10+ Blogs which are Delivering Informational Content . Thanks for Visiting our Website.

Leave a Reply