Today GK Current Affairs of 27th October 2021

Today GK Current Affairs of 27th October 2021: Today In this article Let us do Quiz on Today GK Current Affairs of 27th October 2021. If you are student and want to become master in GK current affairs then try the Quiz questions Daily.

So that this will help you to gain more knowledge and you can prepare for exams and Score good Marks. So let us start the quiz and Learn and Enjoy.

Latest Quiz Questions on GK Current Affairs of 27th October 2021

These are Latest Current affairs quiz Questions of 27th October. You can mark the correct option and check your result.

1. Which of these days is observed as World Polio Day?

(a) 25 October

(b) 21 October

(c) 24 October

(d) 26 October

(e) 23 October

Ans: (c) 24 October

2. The year 2021 marks how many years of the foundation of UN Charter?

(a) 72

(b) 75

(c) 76

(d) 74

(e) 73

Ans: (c) 76

3. The Indian Navy has organised the Offshore Sailing Regatta at which place to commemorate the Azadi Ka Amrit Mahotsav celebrations?

(a) Kochi to Goa

(b) Chennai to Puducherry

(c) Kochi to Chennai

(d) Kochi to Puducherry

(e) Bengaluru to Goa

Ans: (a) Kochi to Goa

4. _______________ film ‘Koozhangal’ is India’s official entry to the Oscars 2022.

(a) Malayalam

(b) Telugu

(c) Bengali

(d) Tamil

(e) Kannada

Ans: (d) Tamil

5. India has recently handed over the Jayanagar-Kurtha rail link to which neighboring country?

(a) Myanmar
(b) Bangladesh
(c) Bhutan
(d) Nepal
(e) Pakistan

Ans: (d) Nepal

6.Recently which state has announced free education scheme to boost the level of education?

(a) Kerala
(b) Maharashtra
(c) Haryana
(d) Gujarat
(e) Tamil Nadu

Ans: (c) Haryana

Latest Quiz Questions on GK Current Affairs of 27th October 2021 in hindi

1.इनमें से किस दिन को विश्व पोलियो दिवस के रूप में मनाया जाता है?

(ए) 25 अक्टूबर

(बी) 21 अक्टूबर

(सी) 24 अक्टूबर

(डी) 26 अक्टूबर

(ई) 23 अक्टूबर

उत्तर: (सी) 24 अक्टूबर

2.वर्ष 2021 में संयुक्त राष्ट्र चार्टर की स्थापना के कितने वर्ष हैं?

(ए) 72

(बी) 75

(सी) 76

(डी) 74

(ई) 73

उत्तर: (सी) 76

3.भारतीय नौसेना ने आजादी का अमृत महोत्सव समारोह मनाने के लिए किस स्थान पर ऑफशोर सेलिंग रेगाटा का आयोजन किया है?

(ए) कोच्चि से गोवा

(बी) चेन्नई से पुडुचेरी

(सी) कोच्चि से चेन्नई

(डी) कोच्चि से पुडुचेरी

(ई) बेंगलुरु से गोवा

उत्तर: (ए) कोच्चि से गोवा

4.____ फिल्म ‘कूझंगल’ ऑस्कर 2022 में भारत की आधिकारिक प्रविष्टि है।

(ए) मलयालम

(बी) तेलुगु

(सी) बंगाली

(डी) तमिल

(ई) कन्नड़

उत्तर: (डी) तमिल

5.भारत ने हाल ही में जयनगर-कुर्था रेल लिंक किस पड़ोसी देश को सौंपा है?

(ए) म्यांमार
(बी) बांग्लादेश
(सी) भूटान
(डी) नेपाल
(ई) पाकिस्तान

उत्तर: (डी) नेपाल

6.हाल ही में किस राज्य ने शिक्षा के स्तर को बढ़ावा देने के लिए मुफ्त शिक्षा योजना की घोषणा की है?

(ए) केरल
(बी) महाराष्ट्र
(सी) हरियाणा
(डी) गुजरात
(ई) तमिलनाडु

उत्तर: (सी) हरियाणा

today-gk-current-affairs-of-27th-october-2021

Conclusion

I think you enjoyed the Quiz on GK Current Affairs of 27th October. Please share this Quiz with your friends and Relatives so that they can also learn and gain knowledge. Also, Comment your feedback below. Thanks for visiting and don’t forget to visit tomorrow.

Read Also:

Default image
Editorial Staff
Professional Authors and Workers of Full Form Dunia

Leave a Reply